Wat leuk dat je hier bent!

Laat me raden: jij bent hier omdat iemand mijn naam heeft genoemd, of omdat je ergens een artikel of quote van mij hebt gevonden. Misschien zijn we elkaar zelfs al eens tegengekomen op de yogamat en ben je benieuwd naar mijn verhaal.

AL BEN JE KLEIN, JE KUNT IETS ZIJN, JE HEBT IETS WEG TE GEVEN.
EEN LACH, EEN KNIK, EEN LIEVE BLIK DOEN VEEL IN IEMANDS LEVEN.

Ik ben opgegroeid in Enschede, studeerde in Groningen en Amsterdam, verhuisde naar Brussel en keerde in 2012 terug naar mijn geboortestad. “Je kunt iets zijn,” klinkt het in mijn jeugd. Overgenomen van een gedichtje dat een tante voor mij schreef.  Als kind ben ik benieuwd naar het antwoord op grote vragen. Hoe kun je van betekenis zijn voor jezelf en de ander?

Verkeerd verbonden

Na het afronden van een studie Media- en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam werk ik bij Joop Van den Ende. In mijn korte televisiecarrieĢ€re kom ik achter de schermen veel grote ego’s tegen en vooral mezelf. Teleurgesteld ga ik aan de slag als teamleider in een contactcenter. Een baan met zekerheid en doorgroeimogelijkheden.

In 2010 start ik mijn eigen trainingsbureau. Ik train op dat moment al enkele jaren in verschillende klantomgevingen voor verschillende opdrachtgevers, uiteenlopend van grote telecomproviders, nutsbedrijven, banken en retailers.

Echt contact haalt het beste uit jezelf

Ik voel me steeds minder thuis in een omgeving die wordt geleid door gesprekswijzers waarbij zelfs de tijd die je neemt voor persoonlijke verzorging terugkomt in beoordelingsgesprekken. Echt contact raakt het hart van alles en gaat niet over hoe lang je op de wc zit. 

 

Wanneer ik in 2012 terugkom uit Brussel maak ik voor het eerst kennis met yoga. In het begin bieden de lessen vooral een fysieke uitdaging.

‘Kantel je bekken.’ ‘Span je bovenbenen.’

Ik heb werkelijk geen idee. Hoe dan?

Buikspieren. Waar dan?!

Mijn lijf is een vreemde. Langzaam word ik bewuster van mijn lichaam, sterker en vooral rustiger.

Als mijn relatie na 11 jaar strandt, begin ik met de yogadocentenopleiding bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Op dat moment heb ik geen enkele intentie om als docent te starten. Yoga is voor mij de manier om contact te maken met mijn hart. Ik wil het verdriet in mijn lijf voelen en niet alleen in mijn hoofd.

 

Er is geen ruimte voor ego op de mat, maar er staan stoelen voor kwetsbaarheid en verbinding.

Op de mat van de docent word ik voor het eerst de student zonder te denken dat ik ergens goed in ben. Ik ben kwetsbaar, laat mezelf zien en vooral zijn wat is. Er ontstaat verbinding en ruimte voor mezelf en voor de ander.

 

De combinatie tussen yoga, coaching en meditatie is voor mij een logisch vervolg op alles wat ik hiervoor heb gedaan. Mijn werkervaring als trainer en coach helpt de effecten van yoga en meditatie te vertalen naar duidelijke stappen in het dagelijks leven. Je bent meer dan een wandelend hoofd en het is goed om te voelen wat geen woorden (nodig) heeft.

En dat brengt me bij jou.

Yoga gaat over verbinding maken met wat jou raakt en beweegt. Met een yogales, persoonlijke coaching of een meditatiesessie nodig ik je uit om echt contact te maken en het beste uit jezelf te halen.

Ben jij nieuwsgierig en wil je graag op de hoogte blijven? Laat dan hieronder je naam en emailadres achter. Je ontvangt dan elke maand in jouw mailbox nieuwe inzichten en mooie verhalen.


Bedankt dat je alvast de tijd hebt genomen om mij beter te leren kennen. Ik hoop je nog eens vaker tegen te komen en te inspireren.

 

Namasté,